Study of Beelzebub's Tales

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 14
Όπου διαφαίνεται μια προοπτική που δεν υπόσχεται τίποτα το ευχάριστο

Περίληψη

Ο Βεελζεβούλ συνεχίζει την αφήγησή του για τα όντα του πλανήτη Γη λέγοντας ότι αρχικά είχαν παρουσία όμοια με εκείνη των τρίμυαλων όντων που λέγονται «Κεστσαπμαρτνιανά» που εμφανίστηκαν σε όλους τους αντίστοιχους πλανήτες του Μεγάλου μας Σύμπαντος και ότι είχαν επίσης την ίδια διάρκεια ύπαρξης με όλα τα άλλα τρίμυαλα όντα..

Μετά όμως, τη δεύτερη καταστροφή που έγινε στον πλανήτη, κατά τη διάρκεια της οποίας καταποντίστηκε η κυριότερη ήπειρός του που ονομαζόταν «Ατλαντίδα», άρχισαν να δημιουργούν συνθήκες εξωτερικής οντικής ύπαρξης οι οποίες επιδρούσαν στην ποιότητα των ακτινοβολιών τους με τρόπο που αυτές συνεχώς υποβαθμιζόταν, οπότε η Μεγάλη Φύση αναγκάστηκε να μετασχηματίσει βαθμιαία την παρουσία τους για να εξασφαλίσει την ποιότητα των δονήσεων που αυτά ακτινοβολούσαν, και η οποία ήταν απαραίτητη για τη διατήρηση των κομματιών που αποτελούσαν τα παλαιότερα μέρη του πλανήτη τους.

Αναφέρει ότι ο ψυχισμός όλων εκείνων των τρίμυαλων όντων παρουσιάζει στα βασικά χαρακτηριστικά του ιδιαιτερότητες και ότι απ’ όλες τις ιδιαιτερότητες υπάρχει μία πολύ συγκεκριμένη που υπάρχει μόνο σ’ αυτόν τον πλανήτη και αυτή είναι η τρομερή διαδικασία, που λέγεται «διαδικασία αμοιβαίας καταστροφής» ή «πόλεμος».

Όπως εξηγεί στον Χασίν εκτός από αυτήν την κύρια ιδιαιτερότητα του ψυχισμού τους, κρυσταλλώνονται πλήρως μέχρι να γίνουν αναπόσπαστα μέρη τις παρουσίας τους, λειτουργίες που χαρακτηρίζονται με τα ονόματα «εγωισμός», «φιλαυτία», «ματαιοδοξία», «υπερηφάνεια», «έπαρση», «ευπιστία», «ενδοτικότητα» και η υποβλητικότητα.», την οποία θεωρεί ως την πιο επικίνδυνη απ’ όλες αυτές τις ιδιότητες.

Τελειώνει την αφήγησή του αναφέροντας για πρώτη φορά του σε αυτό το κεφάλαιο, ότι επισκέφτηκε ο ίδιος προσωπικά έξι φορές την επιφάνεια του πλανήτη Γη, και καθεμιά από τις επισκέψεις του προκλήθηκε από διαφορετικές περιστάσεις.

Κεφάλαιο.Σελίδα.Τόμος

14.95.Α

ΠΡΕΠΕΙ να σου πω ότι, αρχικά, τα όντα εκείνου του πλανήτη είχαν μια παρουσία όμοια με των τρίμυαλων όντων που λέγονται «Κεστσαπμαρτνιανά» και εμφανίζονται σε όλους τους αντίστοιχους πλανήτες του Μεγάλου μας Σύμπαντος, και είχαν επίσης την ίδια διάρκεια ύπαρξης με όλα τα άλλα τρίμυαλα όντα.

14.95.Α

Οι διάφορες αλλαγές στην παρουσία τους άρχισαν κυρίως μετά τη δεύτερη καταστροφή που έγινε σ’ αυτόν τον πλανήτη, και κατά τη διάρκεια της οποίας καταποντίστηκε η κυριότερη ήπειρός του που ονομαζόταν «Ατλαντίδα».

14.95.Α

Από τότε, καθώς άρχισαν να δημιουργούν συνθήκες εξωτερικής οντικής ύπαρξης οι οποίες επιδρούσαν στην ποιότητα των ακτινοβολιών τους με τρόπο που αυτές συνεχώς υποβαθμιζόταν, η Μεγάλη Φύση αναγκάστηκε να μετασχηματίσει βαθμιαία την παρουσία τους με διάφορους συμβιβασμούς και τροποποιήσεις για να εξασφαλίσει την ποιότητα των δονήσεων που αυτά ακτινοβολούσαν, και η οποία ήταν απαραίτητη για τη διατήρηση των κομματιών που αποτελούσαν τα παλαιότερα μέρη του πλανήτη τους.

14.95.Α

14.95.Α

Η εξωτερική μορφή του πλανητικού σώματος όλων εκείνων των όντων είναι σχεδόν ίδια· όσο για τις διαστάσεις του και τις άλλες υποκειμενικές του ιδιαιτερότητες, το σώμα τους διαμορφώνεται, όπως και το δικό μας, από κληρονομικά δεδομένα, από τις συνθήκες, κατά τη στιγμή της σύλληψης, και από άλλους παράγοντες που συνήθως επηρεάζουν την εμφάνιση και το σχηματισμό κάθε όντος.

14.95-6.Α

Διαφέρουν επίσης μεταξύ τους στο χρώμα του δέρματος και στην υφή των μαλλιών τους. Και αυτά τα γνωρίσματα της παρουσίας τους καθορίζονται, όπως άλλωστε παντού, από τα αποτελέσματα των πλανητικών επιρροών που ασκούνται στους τόπους όπου αναβλέπουν το φως και διαμορφώνονται μέχρι την υπεύθυνη ηλικία, ή, όπως τη λένε, μέχρι την «ενηλικίωσή» τους.

14.96.Α

Ο ψυχισμός όλων εκείνων των τρίμυαλων όντων παρουσιάζει στα βασικά χαρακτηριστικά του, τις ίδιες ακριβώς ιδιαιτερότητες, ανεξάρτητα από το μέρος της επιφάνειας του πλανήτη τους όπου αναβλέπουν το φως. Κι απ’ όλες τους τις ιδιαιτερότητες υπάρχει μια πολύ συγκεκριμένη, η οποία κάνει εκείνο τον κακόμοιρο πλανήτη να είναι, μέσα σε ολόκληρο το Σύμπαν, ο μόνος στον οποίο υπάρχει η τρομερή διαδικασία που λέγεται «διαδικασία αμοιβαίας καταστροφής» ή, όπως ονομάζεται ακόμη εκεί κάτω, «πόλεμος».

14.96.Α

Εκτός απ’ αυτή την κύρια ιδιότητα του ψυχισμού τους, στο καθένα απ’ αυτά τα όντα, όποιος κι αν είναι ο τόπος της σύλληψης και της ύπαρξής του, κρυσταλλώνονται πλήρως, μέχρι να γίνουν αναπόσπαστα μέρη της παρουσίας του, λειτουργίες οι οποίες εκεί κάτω χαρακτηρίζονται με τα ονόματα «εγωισμός», «φιλαυτία», «ματαιοδοξία», «υπερηφάνεια», «έπαρση», «ευπιστία», «ενδοτικότητα», κι άλλες πολλές, το ίδιο αφύσικες και ανάξιες για την ουσία ενός οποιουδήποτε τρίμυαλου όντος.

14.96.Α

Απ’ όλες τούτες τις αφύσικες ιδιότητες, η πιο επικίνδυνη γι’ αυτά είναι εκείνη που λέγεται «υποβλητικότητα».

14.96.Α

Κάποτε θα σου μιλήσω ειδικά γι’ αυτή την παράξενη ψυχική ιδιαιτερότητα…».

14.96.Α

Ο Βεελζεβούλ σώπασε, συλλογίστηκε λίγο περισσότερο απ’ ό,τι συνήθως, κι έπειτα απευθύνθηκε πάλι στον εγγονό του, λέγοντας:

14.96.Α

— Βλέπω ότι τα τρίμυαλα όντα που εμφανίζονται και υπάρχουν στον ιδιότυπο πλανήτη «Γη» ξύπνησαν το ενδιαφέρον σου, κι αφού πρέπει, θέλοντας και μη, να ασχοληθούμε σ’ αυτό το ταξίδι μας με πολλά πράγματα για να περάσει η ώρα, πάνω στο σκάφος Καρνάκ, θα σου μιλήσω γι’ αυτά τα όντα όσο γίνεται περισσότερο.

14.96.Α

Για να καταλάβεις καλύτερα την παραξενιά του ψυχισμού τους, θα σου αφηγηθώ τις προσωπικές μου καθόδους σ’ εκείνο τον πλανήτη, καθώς και όσα γεγονότα συνέβησαν εκεί, των οποίων υπήρξα αυτόπτης μάρτυρας.

14.97.Α

Επισκέφτηκα προσωπικά έξι φορές την επιφάνεια του πλανήτη Γη, και καθεμιά από τις επισκέψεις μου προκλήθηκε από διαφορετικές περιστάσεις.

14.97.Α

Θα αρχίσω με την πρώτη μου κάθοδο.